Waar vind ik een nog een goede stukadoor?

Waar vind ik een nog een goede stukadoor?

In de bouw lijkt het soms rennen of stilstaan. In de crisisjaren was schraalhans keukenmeester en stond alles in het teken van het binnenhalen van orders. Nu de markt weer is aangetrokken staan bouwbedrijven voor een nieuwe uitdaging. De orders en opdrachten stromen binnen, maar wie gaat het werk uitvoeren?

Stukadoors schaars

Een van de waarvoor het moeilijk is mensen te krijgen is het pleisterwerk. Stukadoors zijn lastig te krijgen want het afwerken van de binnenmuren en plafonds met pleisterwerk is precisiewerk. Doordat de vraag hoog is, kunnen ze ook hoge tarieven vragen. Gemiddeld genomen rekent een aannemer een bedrag van €13-16 per m2 voor grotere projecten. Bij de kleinere klussen wordt vaak een uurtarief gerekend. Dit ligt tussen de €45-50 per uur. Natuurlijk is dit een grove richtlijn, want elke stukadoor berekent de prijs van het pleisterwerken iets anders.

De precieze kosten van je klus zijn afhankelijk van verschillende variabelen. Zo zijn hoeken en schuine constructies wat arbeidsintensiever. Als er op hoogte gewerkt moet worden, moet een steiger gebouwd worden. Soms is ook een hechtmiddel nodig voor het plafondpleisterwerk. En dan hebben we het nog niet over onvoorziene omstandigheden als slecht metselwerk, of draagbalken die onder de welfsels uitkomen…

Al deze variabelen kunnen ervoor zorgen dat het prijskaartje voor de pleisterwerken aardig kan oplopen wanneer je een stukadoor moet inhuren. En dan heb je niet eens de garantie dat hij vakwerk levert.

Alternatief

Gelukkig is er een alternatief: buitenlandse werknemers. CoStaff is specialist in het werven van buitenlandse stukadoors. Wanneer je een stukadoor via ons inhuurt, kun je erop vertrouwen met een gemotiveerde professional te maken te hebben. Wij selecteren namelijk alleen de beste en meest gemotiveerde vakmensen.

De stukadoors van Costaff spreken op zijn minst Duits of Engels. Daardoor je er van op aan kunt dat je met hen kunt communiceren. Bovendien zijn de stukadoors in dienst of in onderaanneming van Costaff. Je hebt dus niets te maken met formaliteiten en werkvergunningen. Behalve een (verrassend lage) maandelijkse factuur hoef je je nergens zorgen over te maken.