Voordelen van werving en selectiebureaus?

Voordelen van werving en selectiebureaus?

Heb je vanwege een nieuw project op korte termijn personeel nodig? Of is de werkdruk binnen een bepaalde afdeling tijdelijk hoger en kan het bestaande team dit momenteel niet aan? Dan kan het vaak erg lastig blijken om snel iemand te vinden, die direct de werkzaamheden op kan pakken. Je zult via de juiste kanalen je aanvraag uit moeten zetten, interviews moeten houden en dan ook nog eens een flinke portie geluk moeten hebben met de keuze die je maakt.

Kortom: werving en selectie is een specialistische tak van sport die de nodige tijd en aandacht vraagt. Vooral bepaalde sectoren hebben hier moeite mee, zoals de bouwsector. Projecten kunnen elkaar in rap tempo opvolgen en er is vaak te weinig personeel beschikbaar om werving en selectie binnen de bouw op te kunnen vangen. Veruit de meeste tijd besteed je immers aan het plannen, coördineren en uitvoeren van klussen. Dus hoe pak je dit aan?

‘Met spoed personeel gezocht!

Deze kop sierde in vroeger tijden veel huis-aan-huis bladen, aangezien dit het meest voor de hand liggende medium was om (tijdelijk) personeel te werven. Tegenwoordig is dat wel anders! Met een haast ontelbaar aantal vacaturesites, databases en social media sites is het voor werkzoekenden een bijna onmogelijke taak om een klus te vinden die aansluit bij hun capaciteiten.

De voordelen van het uitbesteden van werving en selectie

In de bouwsector werk je ook nog eens vaak met buitenlands personeel. Dus hoe maak je het voor hen mogelijk om deel te kunnen nemen aan een project? Door de werving en selectie uit te besteden. Hoewel dit in eerste instantie een investering vraagt, zal je deze al gauw dubbel terugverdienen door de winst die je maakt in de tijd en inzet van je huidige personeel. Je hoeft immers zelf geen advertenties uit te zetten, niet meer urenlang door cv’s te bladeren en je bent geen tijd meer kwijt aan eindeloze interviews.

Bij een werving- en selectiebureau wordt alles voor je geregeld, het enige dat je hoeft te doen is een lijst van wensen, benodigde kennis en vaardigheden op te geven en wij verzorgen de rest voor je. Zodat jij je alleen maar hoeft bezig te houden met je corebusiness en alle aandacht kan schenken aan je klanten.

Benieuwd wat Costaff voor je kan betekenen? Neem gerust eens contact met ons op, wij vertellen je alles over onze dienstverlening en welke voordelen wij kunnen bieden voor jouw bedrijf.