Seizoenarbeiders voor de land- en tuinbouw

Seizoenarbeiders voor de land- en tuinbouw

In veel branches is de hoeveelheid werk die verzet moet worden niet het hele jaar door constant. Zo kenmerkt de toeristische sector zich door een grote drukte in de zomermaanden, die veelal wordt opgevangen door studenten in te schakelen. Ook in de landbouw en tuinbouw is veel vraag naar seizoenarbeiders die voor de drukke maanden. Immers, in het plantseizoen en gedurende de oogsttijd moeten alle zeilen worden bijgezet.

CoStaff is gespecialiseerd in de werving en selectie van (buitenlandse) seizoenarbeiders. Onze seizoenarbeiders zijn gemotiveerd en werken hard. Bovendien kun je, wanneer je tijdelijk buitenlandse seizoensarbeiders inschakelt profiteren van een lager RSZ-tarief. Daartoe werken we met plukkaarten.

Het plukkaart-systeem is ideaal voor seizoensarbeid omdat het je de mogelijkheid geeft om buitenlandse seizoenarbeiders gedurende maximaal 65 dagen in te zetten. Het werkt flexibel, de 65 dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn. Bij CoStaff is het zelfs mogelijk om personeel op basis van dagcontracten in te zetten.

Deze flexibiliteit en het lagere tarief gaan niet ten koste van de kwaliteit. Zoals bij alle door ons gedetacheerde medewerkers selecteren we streng op vakbekwaamheid en motivatie. Ook een taaltest behoort tot de standaard selectiecriteria. Zo kunnen we garanderen dat u de juiste mensen binnenhaalt.

Het inschakelen van buitenlandse seizoenarbeiders tegen een verlaagd RSZ-tarief is mogelijk in de hele land- en tuinbouwsector, uitgezonderd de champignonteelt en de witlofteelt. Voor dit voordeel moeten wel een aantal formaliteiten doorlopen te worden. Dat kunt u zelf doen, maar wanneer u seizoensarbeid wilt laten verrichten kan CoStaff u alle zorgen uit handen nemen. Wij regelen alles voor u, tegen een vooraf afgesproken tarief.