Poolse arbeiders inhuren, zelf doen of via interimkantoor?

Poolse arbeiders inhuren, zelf doen of via interimkantoor?

Uw bedrijf verkeert in een luxepositie. De rendabele orders stromen binnen. Het enige wat uw bedrijf beperkt, is het gebrek aan mankracht. Dan is het handig om Poolse arbeiders in te huren. Poolse arbeiders werken hard en efficiënt. Bovendien weten beide partijen dat het om tijdelijk werk gaat, dus u zit nergens aan vast. Misschien vraagt u zich af of een interimkantoor nodig is. Kunt u het niet beter zelf doen?

Nadelen interimkantoor

Laten we met het nadeel van een interimkantoor beginnen. Wanneer je iemand inhuurt via een tussenpartij, betaal je iets meer per uur. Immers, het interimkantoor moet ook uit de kosten komen. Aan de andere kant: Poolse arbeiders zijn een stuk goedkoper, dus die opslag kunt u zich veroorloven.

Voordelen interimkantoor

Voor die hogere uurvergoeding krijg je wel wat terug.

 • Werving en selectie
  Het werven en selecteren van Poolse arbeiders is een vak op zich. Een interimkantoor beheerst dit vak. Zo melden alleen de beste medewerkers zich bij u op de werkvloer
 • Ziekte en vervanging
  Als u zelf mensen in dienst neemt, zit u bij ziekte in de penarie. Een interimkantoor kan vaak op korte basis voor vervanging zorgen. Zo gaat het werk altijd door.
 • Wetgeving in de vingers
  De wetgeving rondom arbeid wil nog wel eens veranderen. Een professioneel interimkantoor zoals Costaff zit bovenop de ontwikkelingen. Daardoor weet u zeker dat u, ook juridisch, goed zit.
 • Niet in dienst
  Voor veel opdrachtgevers is het ook niet onbelangrijk dat de Poolse arbeiders op de payroll staan van het interimkantoor. Het interimkantoor speelt de rol van onderaannemer en treedt richting de werknemer op als werkgever. Dat is voor u weer een zorg minder.


U ziet, de voordelen van het inschakelen van een interimkantoor bij het inzetten van Poolse arbeiders wegen ruimschoots op tegen het iets hogere tarief per uur. Wat houdt u nog tegen? Breng vandaag uw productie nog naar een hoger niveau met Poolse arbeiders.