Op zoek naar een seizoenarbeider in de land- en tuinbouw?

Op zoek naar een seizoenarbeider in de land- en tuinbouw?

Seizoenarbeiders zijn steeds moeilijker te vinden. Waarom? Omdat het vooral de seizoenarbeider is die vaker besluit langer te blijven, vanwege de financiële voordelen die dit met zich meebrengt. Veel seizoenarbeiders blijven langer dan gepland indien ze werk vinden waar ze ook na het seizoen kunnen blijven werken.

Wanneer een seizoenarbeider eenmaal bij een prettige werkgever belandt, zal deze samenwerking dikwijls in de toekomst worden voortgezet. Maar het tegenovergestelde komt ook voor; seizoenarbeiders die plotseling niet meer komen opdagen of teruggaan naar hun thuisland. Het kan dus lastig blijken om personeel te vinden én te behouden in de land- en tuinbouwsector.

Hoe weet u zeker dat u solide personeel in dienst neemt?

Een nieuwe medewerker aannemen blijft altijd voor een deel een gok. Zeker binnen uitzendarbeid, omdat de contractuele rechten en plichten nu eenmaal ietwat losser zijn. Veelal is er geen sprake van een opzegtermijn, waardoor u ineens geconfronteerd kunt worden met onverwachts personeelstekort. Zeker personeel binnen de land- en tuinbouw dient betrouwbaar te zijn gelet op de aard van de branche en de korte termijn waarbinnen de werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd.

Heeft u eens problemen gehad met seizoenarbeiders die niet op kwamen dagen? Dan weet u hoe frustrerend het is om binnen no-time iemand anders te vinden. Op dit gebied kan het outsourcen van de werving- en selectieprocedure u vruchten afwerpen. Door het gehele sollicitatieproces uit handen te geven aan een deskundige, kunt u op elk ogenblik voor hulp terecht indien u in een lastige situatie komt te zitten.

Geen risico’s met personeel in de land- en tuinbouw?

Costaff kan voor u de geschikte seizoenarbeider vinden waar u naar op zoek bent. Met onze kennis en ervaring kunnen wij de juiste medewerkers selecteren voor de juiste job, ook op zeer korte termijn. Neem eens contact met ons op, wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.