Hoe kies je het beste interim bureau? Een checklist

Hoe kies je het beste interim bureau? Een checklist

Wanneer je ervoor kiest om buitenlandse werknemers in je bedrijf in te schakelen, is het slim om met een interimbureau te werken. Zij nemen je alles uit handen. Niet alleen de werving en selectie, maar ook al het papierwerk. Dat maakt dat je je nergens zorgen over hoeft te maken en je volledig kunt richten op je eigen werk Maar hoe weet je nu wel interim bureau voor jou het beste is? Om je daarbij te helpen hebben we de volgende checklist voor je gemaakt.

Formele eisen

Het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan interim bureaus. De volgende lijst bevat een aantal harde eisen, die moeten garanderen dat een interimbureau eerlijk, transparant en betrouwbaar werkt. Voldoet een interim bureau hier niet aan? Zoek dan verder.

  • Het interimbureau is geregistreerd bij de ondernemingsloket
  • Het bedrijf is erkend in het Vlaamse Gewest, Waals Gewest of Brussels Gewest als uitzendbureau
  • De wettelijke voorwaarden inzake uitzendarbeid worden nageleefd
  • Het bureau heeft geen sociale en fiscale schulden

Zachte eisen

Naast de bovengenoemde harde eisen, zijn er nog een aantal criteria bij de keuze van het juiste interim bureau.

  • Kent het bureau jouw bedrijfstak?
  • Heeft het interimbureau positieve referenties van je branchegenoten?
  • Is de facturatie door het bedrijf correct?
  • Kan het bedrijf snel de juiste mensen leveren, ook bij piekbezetting?


En tenslotte: is er een klik tussen jou en je contactpersoon? Heb je het gevoel dat je contactpersoon jou en je bedrijf begrijpt? Als de klik er niet is, is de kans groot dat de samenwerking stroef verloopt. Is de klik er wel, dan heb je een waardevolle partner aan je zijde, die pro-actief met je meedenkt.

Wanneer je bovenstaande checklist in gedachten houdt en weet welke eigenschappen je verlangt in een interimbureau slaag je zonder twijfel in je zoektocht naar een interim bureau dat je succesvol helpt met het inzetten van buitenlandse werknemers.