Extra handjes nodig? Hoe kom je snel aan bouwpersoneel?

Extra handjes nodig? Hoe kom je snel aan bouwpersoneel?

Het is gelukt! De afgelopen maanden heb je enorm veel tijd gestoken in dat aanbestedingstraject, maar de opdracht is binnen! Jouw bedrijf mag dit bouwproject gaan uitvoeren. Maar heb je wel genoeg handjes om de klus te klaren?

Personeel in de bouw heeft de banen voor het uitkiezen. De arbeidsmarkt is aangetrokken en het wordt steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel aan te trekken voor de bouw en renovatie. Je kunt niet zomaar een blik vakmensen op het gebied van bouw en renovatie opentrekken, toch?

Toch wel! Het is namelijk mogelijk om (tijdelijk) buitenlands bouwpersoneel aan te trekken. Wanneer je kiest voor buitenlands personeel, kies je voor een hogere arbeidsproductiviteit en duidelijkheid: je vakkundige medewerkers komen hier met maar één doel: zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen voor thuis. Bovendien kiest buitenlands personeel in de bouw er bewust voor om tijdelijke klussen uit te voeren.

Als opdrachtgever zit je dus nergens aan vast. Tenminste, als je je zaakjes op orde hebt. Want als je iemand een regulier (tijdelijk) dienstverband aanbiedt, heeft hij dezelfde rechten als een binnenlandse medewerker. Daarom is het een goed idee om met detachering te werken. De vakman die je graag wilt inschakelen komt op de loonlijst van een detacheringsbureau en wordt door dit bureau aan jou uitgeleend. Je betaalt hiervoor een vast tarief. Verder heb je er geen omkijken naar. Geen gedoe met internationale regels, geen administratieve verplichtingen. Gewoon, elke maand een factuur en verder niets.

Bovendien kun je er bij een goed detacheringsbureau van op aan dat het aangeboden bouwpersoneel zorgvuldig is gescreend, zowel op vakkennis en vaardigheid, als ook op taal. Zo weet je zeker dat je voor jouw project kunt rekenen op vakkundig bouwpersoneel waar je goed mee kunt communiceren.

Dus: heb je snel extra vaklieden nodig voor een bouw- of renovatieproject? Denk dan is aan het detacheren van buitenlandse vakkrachten. Dan weet je jezelf van het begin tot einde van je project helemaal ontzorgd. Het enige wat jij nog moet doen is zorgen dat je nieuwe vakkracht snel aan het werk gezet kan worden.