Een goede personeelsadvertentie schrijven?

Een goede personeelsadvertentie schrijven?

Stel, u komt mensen te kort. Dan gaat u op zoek naar een ervaren en vakkundige medewerker om uw team uit te breiden. Als u in uw netwerk niemand kunt vinden, moet u gaan werven. Dat begint al bij het schrijven van de personeelsadvertentie. Dat lijkt misschien makkelijk, maar stiekem blijkt dat lastiger dan gedacht.

Een aantrekkelijke personeelsadvertentie

Een goede personeelsadvertentie is aantrekkelijk voor de juiste medewerker. Hij bevat de eisen waaraan de nieuwe werknemer moet voldoen, de beloning en secundaire voorwaarden en een lokkende tekst over uw bedrijf. Alles om die ene perfecte medewerker te verleiden. Maar ook weer niet mooier dan de werkelijkheid, anders kan een nieuwe kracht teleurgesteld zijn en zijn motivatie verliezen.

Personeelsadvertentie als selectiemiddel

Ook moet de personeelsadvertentie al werken als filter. Alleen de goede matches moeten reageren, de slechte matches moeten al op basis van de advertentie inzien dat reageren geen zin heeft. Zijn er bepaalde certificaten vereist? Noem dit in de advertentie. Brengt de functie bepaalde taken met zich mee die een groot deel van de tijd vergen? Noem dit. Iemand die het certificaat niet heeft, of de genoemde taak niet wil vervullen zal niet solliciteren. Hoe concreter de advertentie, hoe beter. Hoe beter de personeelsadvertentie aansluit bij de werkelijkheid, hoe beter. Zo krijgt u alleen sollicitaties waar u ook echt wat aan heeft en hoeft u niet tientallen kansloze brieven te bekijken.

Schrijven personeelsadvertentie een uitdaging

Het schrijven van een goede personeelsadvertentie is zelfs voor doorgewinterde personeelsfunctionarissen een uitdaging. Alles moet kloppen. Maar u bent geen doorgewinterde personeelsfunctionaris. U bent gewoon een vakman in de bouw, logistiek, productie of vleesverwerking.

Is het dan niet verstandig om de personeelsadvertentie te laten schrijven door een specialist? Costaff is een selectiebureau met ruime ervaring in de werving en selectie van ervaren medewerkers. Wij weten welke vragen we u moeten stellen om tot de perfecte personeelsadvertentie te komen. Dus waarom laat u het ons niet doen?

Zo, en op nog veel meer manieren, helpt Costaff u met uw personele uitdagingen. Neem contact op met ons selectiebureau, we staan klaar om te helpen.