Drie vooroordelen over werknemers uit Oost-Europa

Drie vooroordelen over werknemers uit Oost-Europa

Voor bedrijven die te maken hebben met seizoensinvloeden kan het soms lastig zijn genoeg handjes te vinden voor de piekperiodes. Een veelgebruikte oplossing is het inschakelen van werknemers uit Oost-Europa. Wanneer je dit op basis van detachering doet, zitten daar voor jou als werkgever eigenlijk alleen maar voordelen aan vast.

Maar Oost-Europese werknemers hebben vaak te kampen met vooroordelen. Zonde, ook voor de werkgevers die in dergelijke vooroordelen geloven: zij lopen waardevolle krachten mis. In dit artikel bespreken we drie veelvoorkomende vooroordelen.

1 Onvoldoende vakbekwaam

Je hoort het weleens: ze zijn dan wel goedkoop, maar dat betekent vast dat ze hun vak niet verstaan. Toegegeven, Oost-Europese landen lopen op veel gebieden nog een beetje achter op West-Europese landen. Aan de andere kant: daar zijn vakmensen nog echt gewaardeerde professionals. Oost-Europese arbeiders hebben het vak op de ouderwetse manier geleerd. Namelijk door onder toezicht van een ervaren meester het vak te beoefenen.

2 Ze spreken hun talen niet

Er wordt wel eens gedacht dat Oost-Europese werknemers geen enkele taal spreken behalve hun moedertaal. Dat is lastig, want hoe moet je leiding geven aan mensen met wie je niet kunt communiceren. Feit is echter dat Oost-Europese werknemers heel goed beseffen dat hun kansen op werk drastisch toenemen als ze tenminste één belangrijke wereldtaal spreken. Dat is een sterke motivatie voor hen om een vreemde taal te leren, bijvoorbeeld Duits, of Engels. De gemiddelde Oost-Europese arbeider die via ons komt werken weet zich écht wel verstaanbaar te maken.

3 Ongemotiveerd en een andere werkhouding

Iedereen die ooit met Oost-Europese werknemers te maken heeft weet dat dit vooroordeel onzin is. De tijd van de Sovjetheerschappij is allang voorbij en Oost-Europeanen hebben een enorm sterk arbeidsethos ontwikkeld. Ze zijn enorm gemotiveerd om hard te werken om daarmee hun leven en dat van hun gezin beter te maken.

Natuurlijk zullen er Oost-Europese werknemers zijn die wel lui zijn, geen taal spreken of hun vak niet verstaan. Maar dat zijn de uitzonderingen, die er niet in zullen slagen om werk in West-Europa te vinden. De overgrote meerderheid van werknemers die naar België komen zijn professionele, hardwerkende vakmensen. Precies het soort arbeider wat je nodig hebt!